Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás – 2020

Magyarbóly Községi Önkormányzat pályázatot nyert el a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás – 2020 című, MFP-KTF/2020 programra (projekt azonosító: 3083702232). A pályázati támogatás összege: 22.051.371Ft

A projekt legfőbb az célja volt a közösségi tér modernizálásával, hogy minden korcsoportot megcélzó közösségfejlesztési és szabadidős programok valósuljanak meg a településen. Célunk volt, hogy közelebb hozzuk a korcsoportokat egymáshoz, nagyobb hangsúlyt fektessünk gyökereink, hagyományaink feltárására, megismerésére és annak gyakorlására. Megerősödjön a biztonságtudat, a közösségi együttműködés, csökkenjen az elvándorlás. Ösztönözni szeretnénk a lakosságot, hogy értékteremtő tevékenységükkel hozzájáruljanak a település jó hírének növeléséhez, a falu vonzerejének növekedéséhez. Céljaink megvalósításához az IKSZT felújítása mindenképpen indokolt volt, annak érdekében, hogy a rendezvényeknek és közösségi igényeknek megfelelő helyszíne legyen az épület. Az IKSZT alapterülete 576,94m2. A tervezett műszaki tartalom megvalósítása nem volt építési engedély köteles tevékenység. Az épület nem állt/áll műemléki védettség alatt.

A támogatói okirat 2020.július 27-vel érkezett meg. Ezután kezdődött a pályázatban elfogadott árajánlatok felülvizsgálata és valamennyi kivitelezővel a szerződések megkötése. 2020.10.01-vel indult a projekt.

Részletes műszaki tartalom: az elavult gázfűtési rendszer helyett egy korszerű, mai követelményeknek megfelelő gázkazán és a hozzá tartozó rendszer került beépítésre. A homlokzati falszerkezetek és a vasbeton födém hőszigetelést kapott, mely megszünteti a szerkezetben keletkező hőhidakat és az épület energetikai tulajdonságait is javítva. A tetőszerkezetre hálózatra visszatápláló polikristályos napelemes rendszer került telepítése. A rendszer összeállításához kiváló hatásfokú és igen korszerű távfelügyeleti rendszerrel rendelkező osztrák FRONIUS invertert és német Luxorsolar 360 Wp-es monokristályos napelemek kerültek fel. A tartószerkezet kiépítéséhez a német K2-System rendszerét alkalmaztuk. Klímák kerültek felszerelésre (4db) kiegészítő fűtésként és hűtési rendszerként, majd minden munkálat elvégzése után került sor az épület teljes külső-belső festésére. A megvalósítás során műszaki ellenőri szolgáltatást igénybe vettünk.

A pályázati támogatás segítségével egy korszerű, fenntartható, minden közösségi igényt kielégítő közösségi tér jött létre.